Εργαστήρι Ελεύθερης Δημοσιογραφίας

(ΧΟΡΗΓΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΤΗΣ ΔΙΔΑΧΗΣ ΑΥΤΩΝ, ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ, κ.α.

το «Δημοσιογραφικό Κέντρο Αθηνών»)


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ


Με τη νέα εκπαιδευτική χρονιά, το «Εργαστήρι Ελεύθερης Δημοσιογραφίας» του μη κερδοσκοπικού «Δημοσιογραφικού Κέντρου Αθηνών»* της Ε.Υ.Α.*, με πλήρη επίγνωση της σημερινής οικονομικής στενότητας, προσφέρει την πλήρη ετήσια εκπαιδευτική τάξη φοίτησης στην «Σχολή Δημοσιογραφίας δι’ αλληλογραφίας», ως ΧΟΡΗΓΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ. (Εισφορά, μόνο υλικοτεχνικά, λειτουργικά έξοδα όλου του 8μήνου, (γραφική ύλη, 3 Βιβλία, εκτυπώσεις, ταχυδρ. τέλη, Πτυχίο κ.λπ).

Έτσι, κάποιοι ενδιαφερόμενοι, αν κρίνουν ότι τους χρειάζεται να αποκτήσουν σήμερα ένα επί πλέον σοβαρό εφόδιο επιμόρφωσης, αξιότερης θέσης εργασίας αλλά και πλήρους επαγγελματικής αναγνώρισης μέσα στην ανταγωνιστικότητα των καιρών μας, μπορούν άμεσα να επωφεληθούν.


Επισκεπτόμενοι το site μας
www.ekpompi.gr θα έχετε αναλυτικότερες πληροφορίες για την δημιουργία μιάς πληρέστερης εικόνας της ιστορίας, σοβαρότητας και αποτελεσματικότητας του συγκεκριμένου φορέα και των καταξιωμένων προσώπων, αλλά και καταξιοθέντων σπουδαστών μας* που ξεκινώντας από το 1985 ως σήμερα, εκπόνησαν απολύτως επιλεκτικά το όλο πρόγραμμά του.

Μαθήματα δημοσιογραφίας

Μαθήματα δημοσιογραφίας
Στιγμιότυπο από τη σχολή δημοσιογραφίας προηγουμένων ετών

Το ιστορικό...

Το Δημοσιογραφικό Κέντρο Αθηνών, είναι ιδιωτικός μη κερδοσκοπικός φορέας που ιδρύθηκε το 1979 με πρωτεργάτες συγγραφείς, δημοσιογράφους και άλλους γνωστούς διαννοούμενους και εκδότες. Μεταξύ αυτών ο Μίμης Τραϊφόρος, ο Κώστας Χατζιδάκης, ο Κωστής Κοκόροβιτς και μετέπειτα η Ζέτα Θεοδωρακοπούλου, ο Πολ. Σαββουλίδης, ο Τάκης Νατσούλης, ο Γιώργος Κοίλιαρης κ. α.
Πρόθυμα δήλωσαν την συμμετοχή τους οι γνωστοί «εφημεριδάθρωποι» Δημ. Κακαβελάκης (ΝΕΑ), Δημ. Ιατρόπουλος και Μάριος Κάλφογλου (ΕΘΝΟΣ), Στέργιος Χασαπίδης και Ιωάννα Κωτσάκη (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) κ. α.
Πραγματοποιήθηκαν πάνω από εκατό εκδηλώσεις, (εκθέσεις, διαλέξεις, μαθήματα) και από το 1984 ξεκίνησε η ταχύρρυθμη Σχολή Δημοσιογραφίας.

Πρόσθετη ικανοποίηση όμως του φορέα είναι ότι εκτός από τα μηνύματα και τις γνώσεις που δίνει το Εργαστήρι, έχουν διοριστεί πάρα πολλοί απόφοιτοί του, μεταξύ των οποίων και γνωστά σήμερα ονόματα (π.χ. η Ζέτα Θεοδωρακοπούλου του MEGA, οι βασικοί παρουσιαστές των ειδήσεων στο Blue Sky και στο Κανάλι 1) και έχουν αποφοιτήσει δεκάδες επαγγελματίες δημοσιογράφοι (4 τουλάχιστον γνωστοί δημοσιογράφοι της ΕΡΤ!).
Βασικός επιμελητής-παρουσιαστής είναι ο Κων. Χατζιδάκης με δίπλωμα εκπαιδευτού εκπαιδευτικών, τιμητική διάκριση εξαίρετων πράξεων από την Ελληνική Δημοκρατία και δυναμικό συγγραφικό και δημοσιογραφικό έργο. (Δημοσιογραφεί επί τριαντακονταετία, διηύθηνε το περιοδικό «ΕΠΙ» επί 4ετία, δημοσίευσε άρθρα του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και στο ΑΝΤΙ και μερικά από τα πιο γνωστά βιβλία του είναι το «Καφέ Βυζάντιο», το «Τζών Λέννον», «Οι Μεν και οι Δε», «Απαγορευμένα Κείμενα», "Οι Παρεξηγημένοι -Καζαντζάκης Γκαρωντύ" κ. α. Είναι στην τηλεόραση συνεχώς από το 1992 με φιλοξενούμενούς του πολύ γνωστές καταξιωμένες προσωπικότητες όπως Δημ. Αβραμόπουλο, Γιάγκο Πεσμαζόγλου, Ελένη Καζαντζάκη, Ροζέ Γκαρωντύ, Άννα Συνοδινού, Άννα Σικελιανού, Λιάνα Κανέλλη, Νικήτα Βενιζέλο και δεκάδες άλλες προσωπικότητες.
Πρόσφατα το Δημοσιογραφικό Κέντρο Αθηνών και το Εργαστήρι Ελεύθερης Δημοσιογραφίας (που μετετράπη σε σχολή δι'αλληλογραφίας για να φτάνει σε ολόκληρη την Ελλάδα) υπήχθησαν στον μη κερδοσκοπικό, ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ Φορέα: «Εταιρεία Υπεράσπισης Αξιών» (η οποία και χορηγεί το έγκυρο βεβαιωτικό Πτυχίο στους δικαιούχους).
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να έχετε με EMAIL(
kx@ekpompi.gr).
Το παρόν σημείωμα δεν μπορεί και δεν πρέπει να θεωρηθεί σαν μια διαφημιστική απόπειρα. Είναι ένα απαραίτητο σύντομο «δείγμα γραφής» με το οποίο αισθανόμαστε ότι πρέπει να φωτίσουμε τον χώρο ετούτο, παρουσιάζοντας την ιστορία, το έργο και τους ανθρώπους του, με τους οποίους ίσως συνεργαστείτε.

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016

Αλαφούζος. Ο άνθρωπος της ημέρας! (Και της νύχτας…)Επικεντρώνουμε σήμερα στα της Αρμοδιότητας και υπευθυνότητας των κ.κ. Ν. Παππά και Χ. Σπίρτζη, για την επιτυχή υπέρ της Κοινωνίας μας αναδιανομή τηλεοπτικών συχνοτήτων.
Πολλά συγχαρητήρια κατ’ αρχήν, αξίζουν για την σθεναρή απόφαση αλλαγής τού τοπίου στα διαπλεκόμενα και τόσο ρυπαρά για την Κοινωνία μας media.
Δυστυχώς, υπάρχει έντονη ανησυχία για την αντίδραση που ήδη προγραμματισμένα ασκείται από τους υπόλογους και που θα είναι μεγαλύτερη της αναμενόμενης, άρα πιθανώς και των αντοχών σας… Θα ήταν καλύτερο να είχε η Κυβέρνηση ζητήσει ήδη την συνδρομή αρμόδιων κοινωνικών φορέων, και προσωπικοτήτων και να είχε κάνει μεγαλύτερη καμπάνια! Οι σφετεριστές των συχνοτήτων θα επιμείνουν διά παντός τρόπου, στο μίγμα δράσης που έχουν επιλέξει και που είναι ο συνδυασμός διαφθοράς των πάντων και η διατήρηση απεριόριστης μόνιμης δύναμης επικράτησής τους. Μιας δύναμης που την άφγσαν τόσα χρόνια, να έχει γίνει πλέον μια δυναστεία και ένα ανεξέλεγκτο τέρας! (Π.χ. Αλαφούζος: Τηλεοπτικό κανάλι, τουλάχιστον δύο ραδιοφωνικά κανάλια, ημερήσια εφημερίδα κ.α… Βαρδινογιάννης: Τηλεοπτικό κανάλι, ραδιόφωνα («Δίεση») εφημερίδα κ.α. Κυριακού: Δυο τηλεοπτικά κανάλια, ραδιόφωνο, εφημερίδα. Μπόμπολας, τηλεόπτικό κανάλι, εφημερίδα, περιοδικό). Καρατζαφέρης ομοίως… Και το τραγικό είναι ότι όλοι τους δεν είναι διανοούμενοι, κοινωνιολόγοι, παιδαγωγοί αλλά… μεγαλοεπιχειρηματίες ή και κατάδικοι!
Ήδη εκτός των οργιαστικά μονόπλευρων δελτίων ειδήσεων, επιδίδονται τώρα και σε μετάδοση συνεχών δόλιων μονόπλευρων σποτ για να επηρεάσουν την πάντα υπό αυτών κοινή γνώμη.
Για οποιαδήποτε συμπαράσταση η «Εταιρεία Υπεράσπισης Αξιών» ανιδιοτελώς τίθεται στην διάθεση των αρμοδίων για ενδυνάμωση κόντρα στις δράσεις των συνασπισμένων σκοτεινών συμφερόντων, αντιδράσεις που όλο και θα κορυφώνονται το επόμενο διάστημα, υπολογίζοντας στην κάμψη της Κυβέρνησης μετά από την τόση πίεση της πραγματικά αχαλίνωτης υπεροπλίας τους.
Η δική μας δράση της Ε.Υ.Α. ως τώρα απέδωσε θετικά (παρά την χαρακτηριστική απροθυμία τινών λειτουργών σας, όπως ο αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου Ν. Παντελής, ο Δ/της ΙΚΑ, η προϊσταμένη ΙΚΑ πλ. Αττικής, ο κ. Χ. Σπίρτζης, ο κ. Γ. Κατρούγκαλος κ.α.)
Κάντε επιτέλους κάτι επιτυχές και… ολόκληρο! Γράφετε Ιστορία, το ξέρετε;
Αναμένουμε την ανταπόκρισή σας, χειροκροτούμε όταν επεμβαίνετε, καταγράφεται όταν ολιγωρείτε ή σιωπάτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου